Openingstijden
Huisartsenpraktijk
Wij zijn van maandag t/m vrijdag van 8.00 tot 17.00 uur werkzaam in de praktijk.
Telefonisch zijn wij bereikbaar tussen 8.00-10.00 uur voor het maken van afspraken en van 11.00 – 12.00 uur ook voor het opvragen van uitslagen.
Na 13.00 uur zijn we alleen telefonische bereikbaar voor dringende vragen die niet kunnen wachten tot de volgende dag. De assistentes zijn in de middag namelijk druk met het doktersassistente spreekuur, het klaarmaken van medicijnen en diverse andere taken.
Onze spoedlijn, voor uitsluitend levensbedreigende spoed is áltijd bereikbaar tijdens werkdagen.
Levensbedreigende situatie? Bel 112
Bij verwondingen of spoedeisende klachten kunt u direct naar de praktijk komen. Als u belt dat u eraan komt, kan de huisarts alvast rekening houden met uw komst. Tussen 12.00 en 13.00u is de praktijk gesloten, maar kunt u in nood wel het spoednummer (0575-493495) bellen.
Voor spoedgevallen buiten kantoortijden kunt u contact opnemen met de Centrale Huisartsenpost Salland;
tel.nr. 0570-501777
Zorgt u dat u op tijd bent voor uw afspraak?
Onze dag staat volgepland met spreekuren om u allemaal zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn. Als u te laat komt, moet u helaas een andere afspraak inplannen bij de doktersassistente of de huisarts heeft minder tijd voor u.
Apotheek
Wij verzoeken u vriendelijk om uw medicijnen in de middag bij onze apotheek op te halen tussen 14.00 en 17.00 uur. In de ochtend zijn de assistentes erg druk met het zorgvuldig klaarmaken en voorbereiden van alle bestellingen en voorgeschreven recepten.
Voor het herhalen van medicatie verzoeken wij u gebruik te maken van de receptenlijn of de website, hierdoor wordt de telefoon niet onnodig bezet gehouden. Wij hebben 2 werkdagen nodig om uw medicijnen klaar te maken. Herhaalrecepten die u op maandag t/m vrijdag voor 13:00 uur telefonisch aanvraagt, kunt u 2 werkdagen later na 14:00 uur afhalen. U kunt de apotheek ook mailen met een vraag. Het mailadres van de apotheek is apotheek.schroth@ezorg.nl
De apotheek is tussen 12.00-14.00 uur gesloten.
Spreekuur
Wij hebben iedere werkdag spreekuur. U moet hiervoor altijd vooraf een afspraak maken. U kunt voor een afspraak de praktijk bellen op werkdagen tussen 8.00 en 10.00 uur. Het zal helaas niet altijd mogelijk zijn om u nog een afspraak te kunnen geven op dezelfde dag. We streven ernaar de wachttijd zo kort mogelijk te houden.
Bij het maken van een afspraak zal de assistente mogelijk vragen naar de reden van uw contact. Ze is daartoe opgeleid en doet dat om zo goed mogelijk een inschatting te maken van de aard en spoedeisendheid van uw eventuele klachten. De assistente is (net als de huisarts) verplicht om vertrouwelijk met uw informatie om te gaan.
Meer tijd
Heeft u meerdere klachten of vragen? Geef het aan bij het maken van de afspraak, we kunnen er dan rekening mee houden in onze agenda en meer tijd voor u nemen.
Telefonisch spreekuur
De huisarts heeft ’s middags van 13:00 tot 14:00u telefonisch spreekuur. U geeft aan de assistente door dat u door de huisarts teruggebeld wilt worden. De huisarts belt u dan terug op het eerstvolgende telefonische spreekuur.
Huisbezoek
Wanneer het niet mogelijk is om zelf naar de praktijk te komen, bijvoorbeeld omdat u te ziek, (tijdelijk) gehandicapt of slecht ter been bent, dan kan de huisarts u ook thuis bezoeken.
Visites kunnen aangevraagd worden bij de assistente. De assistente beoordeelt, eventueel samen met de huisarts, of een huisbezoek afgelegd wordt. In de praktijk zijn de mogelijkheden voor onderzoek en behandeling beter.
Het huisbezoek is alleen voor mensen die om medische en/of lichamelijke problemen niet op de praktijk kunnen komen en niet bedoeld voor mensen die geen tijd of geen vervoer hebben om naar het gewone spreekuur te komen.
Assistentie en praktijkondersteuning
De assistente staat u als eerste te woord wanneer u met de praktijk belt. Ze maakt afspraken voor het spreekuur, de huisbezoeken en het telefonische spreekuur. Zij weet het antwoord op veel praktische vragen, bijvoorbeeld over verwijzingen en recepten. U kunt haar ook bellen voor uitslagen van het bevolkingsonderzoek, lab-uitslagen en röntgen-uitslagen.
U kunt bij de assistente verder terecht voor:
– herhaalrecepten
– het meten van de bloeddruk
– aanstippen van wratten
– verbinden van wonden
– oren uitspuiten
– hechtingen verwijderen
– zwangerschapstest
– urine onderzoek
– suiker- en Hb-controle
– uitstrijkjes (in het kader van het bevolkingsonderzoek)
– verstrekken van informatiefolders
De praktijkondersteuner heeft deels dezelfde taken als de assistente, maar heeft daarnaast een diabetesspreekuur, een stoppen-met-roken spreekuur en zij doet verder nog longfunctieonderzoek en 24-uurs bloeddrukmeting. Verder zal zij in overleg met de huisarts ook huisbezoeken afleggen.
De praktijkondersteuner GGZ behandelt mensen met “eenvoudige’ psychische problemen die met enkele gesprekken geholpen kunnen worden. Behandeling door de POH-GGZ zal op aanraden door de huisarts gebeuren.
Spreekuur assistente
Het spreekuur van de assistente is op meerdere momenten in de week. U kunt hier terecht voor bloeddruk meten, oren uitspuiten, injecties, etc.